Báječná kombinace pomeranče a čokolády…
Neznám lepší chuť, než když se snoubí hořká čokoláda se svěží chutí pomerančové kůry v čokoládě https://www.vesela-veverka.cz/pomerancova-kura-v-horke-cokolade/, a to můžu být zapřisáhlá odpůrkyně sladkého, ale jakmile přede mě položíte kousek báječně lesklé pochoutky, která je zabalena do kvalitní a ještě k tomu hořké čokolády, prostě neodolám a začnu si ji vychutnávat po maličkých kouscích. Ukousnu, promnu na jazyku a nechám pomaloučku rozpouštět a následně ji s chutí rozkoušu. A už se mi zase začínají sbíhat sliny!
Ono je to vlastně i zdravé, protože kvalitní hořká čokoláda, je ZDRAVÁ! Uspokojuje naše smysly, uklidňuje organismus a také má v sobě pár vitamínů, které nejsou k zahození a k tomu pomerančová kůra, to je přece ovoce! Samozřejmostí ale musí být tato krásně oranžovoučká kůra v bio kvalitě, těžko bychom si pochutnávali na chemií postříkaných plodech.
A takové vám Veselá Veverka ani nenabídne! Libůstka zvaná Pomerančová kůra v čokoládě 1 kilogram spadá do sekce Plody v polevě, a pokud vás zajímá složení této voňavé pochoutky, tady je:
- Pomerančová kůra.
- Kakaové máslo.
- Kakaová hmota.
- Rostlinný palmový tuk.
- Sušená syrovátka.
- Slunečnicový lecitin.
- Arabská guma.
- Cukr a šelak.
Pokud si také chcete pochutnat na této libůstce, přihoďte si tuto mlsotu do e-košíčku a za pár dnů už si můžete pochutnávat na celkem zdravé sladkosti, protože pomerančová kůra má, krom jiného, i vysoký obsah vlákniny a působí dobře na snižování škodlivého cholesterolu. Navíc obsahuje látky, o kterých jste ještě asi neslyšeli, a to – tangeretin a nobiletin. Tyto látky jsou velmi důležité pro lidské zdraví, protože v případě potřeby snižují riziko vzniku zákeřné nemoci zvané rakovina.
A zde jsou již výše zmiňované vitamíny a pěkně v pořadí podle abecedy: Vitamín „A“, „B“ a „C“! připojují se i minerální látky a stopové prvky. A pak že, sladkosti nejsou zdravé!!